Bacchusdrieve Immaterieel erfgoed

Groot nuujts! ’t Bacchusdrieve in Remunj (elk jaor op de dinsdaag van de vastelaovend) is erkint es Immaterieel Erfgood in januari 2024. Tradisie, cultuur, gesjiedenis en fees kómme same oppe sjteine brök. Ein uniek sjpektakel ter aafsjloeting van de vastelaovend wo veer Bacchus in de Roer verzoepe. Veer zeen der greuts op det ouch Stichting Immaterieel Erfgood ós dae waerde toekint en doon ós oeterste bes det altied vol te blieve haaje.

Speciale dank aan Nina van der Werf die ós daomit verras haet. En fantastisch dat det in ós 7x11 jubileijemjaor gebeurt! Greuts mit ein lange oe!

Immaterieel Erfgood verwaord ’t es volg:

“Het Bacchusdrieve is opgenomen in het Netwerk Immaterieel Erfgoed Nederland. Het initiatief is is genomen door Nina van der Werf. Immaterieel Erfgoed kan alleen worden aangemeld door beoefenaars of direct betrokkenen. Met de aanmelding erkennen ze dat zij deze cultuuruiting als immaterieel erfgoed zien. Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland heeft bevestigd dat Bacchusdrieve aan de criteria voldoet zoals vermeld in het UNESCO verdraginzake de bescherming van immaterieel cultureel erfgoed, en heeft de aanmelding op de site zichtbaar gemaakt op: https://www.immaterieelerfgoed.nl/nl/bacchusdrieve

In de media